Jeg holder købestop resten af året

BILLEDE TAGET AF: Minimalistisk livsstil.

For nogle uger siden var jeg oppe på loftet i mit hjem. Som altid er jeg ved at rydde op og ud og organisere. Det kommer jeg til at skrive meget mere om herinde, så jeg håber, der er interesse for det. Nå, men da jeg stod der på loftet og kiggede rundt, fik jeg helt ondt i maven. Jeg fik den åbenbaring, at hvis der skal ske noget drastisk, så er jeg nødt til at stoppe med at slæbe ting ind i vores hjem. Så, jeg holder købestop resten af året. There, I said it! Bordet fanger, og jeg må hellere holde, hvad jeg lover.

Mange af tingene på loftet er sat til salg online, og der er mange ting fra min barndom til mit barn, når han bliver større. Så det er altså ting, der er eller kommer i rotation. I denne uge har jeg f.eks. lukket flere annoncer, og jeg har aftaler med flere købere i den kommende uge. Der sker lidt.

Hvad indebærer et købestop?

Sådan et købestop er en sindssygt svær størrelse. For hvad indebærer det egentligt? Ja, det er jo op til den enkelte at vurdere. Jeg kunne opsætte en masse regler for at snyde mig selv. Men hvad hjælper det, når jeg gerne vil rydde op og ud. Jeg har besluttet mig for, at jeg gør mit bedste. Ganske enkelt. Jeg må gerne købe ting til mit hjem som f.eks. mad, naturligvis. Og tøj og nødvendige ting til mit barn. Jeg har også et par gavekort liggende, som jeg gerne må bruge. Men jeg skal tænke mig godt om. Jeg må f.eks. gerne udskifte ting, der er gået i stykker og ikke kan repareres. Eller ting der er brugt op, f.eks. en ansigtscreme. Især skønhedsprodukter er noget, der er et godt flow i og ikke står og samler støv, fordi jeg forsøger kun at have 1 af hver type produkt.

Mere inspiration: LINK

Lige inden beslutningen om købestop havde jeg kig på en e-bogslæser. Den er sat på hold. Jeg ønsker mig også krydderiglas. De kan nok godt vente, og så kan jeg også finde de helt rigtige i stedet. Vi ønsker os lidt ting til haven, men de kan uden tvivl vente til foråret. Der hvor jeg bliver udfordret er på min garderobe. Jeg kommer til at mangle jeans og nok også en god strik eller to. Og sokker! Så, det må jeg lige se på hen ad vejen. Det vigtigste er, at jeg er bevidst om, at ting skal ud og ikke ind. Jeg trænger til luft omkring mig.

Jeg tror ikke, jeg kommer til at lave en decideret liste over indkøb i perioden. Men det kan da godt være. Er der stemning for det?

Nå. Nu er jeg lidt nysgerrig. Skal du være med på et købestop resten af året? Hvis nej, hvad holder dig tilbage? Er du bange for at gå glip af noget?

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *